En Sonunda Bunu da Yaptılar. Pirinç Diye Plastik Yemişiz, İşte Gerçeğiyle Arasındaki O Fark

Tükettiğimiz yemek tüm sağlığımızın ana sorumlusudur. Ancak sağlıklı beslenirsek sağlıklı kalabiliriz. Kimyasal maddelerden ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak için ne kadar çaba sarf edersek edelim bir şekilde tüketiyoruz ama yeni keşfedilen bir olay var ki, gerçekten dudak uçuklatıyor.

Sofralarımızın ve kültürümüzün vazgeçilmezi olan pirinç, artık gelişen teknoloji sayesinde daha kolay şartlar altında yetişiyor ancak yeni yapılan araştırmalar, pirinç üretiminde kullanılan oldukça yapılmaması gereken bir şeyi ortaya çıkardı.

Daha ucuz bir yöntem olarak öne çıktığı için, pirinç üretiminde patates, tatlı patates, yapay reçine veya plastik kullanılarak maliyet azaltılmış ve bize yediriliyormuş. Bu içeriğimizde pirincin içindeki zararlı taneleri nasıl ayıklayacağımızı ve bu tuzağa düşüp sağlığımızdan olmaktan nasıl kurtulacağımızı anlatacağız. Gerçek pirinç nasıl anlaşılır?

Pirinci ıslatın ve üzerini birkaç parmak geçecek kadar su koyun. Eğer pirinç batmaz da su üzerinde kalırsa, hemen üstte kalanları toplayın ve atın. Pilav yaptığınızda üzerinde kalın bir tabaka oluşursa, tüketmeyin.

Eğer pilavı biraz bekletirseniz ve hala ilk günkü gibi taze ve bozulmamış ise yine tüketmeyin. Doğal pirinç küflenecek ve bozulacaktır. Ancak sahte pirinç uzun süre tazeymiş gibi görünecektir.

Kendinizin ve yakınlarınızın sağlıklarını korumak için bu içeriğimizi yakınlarınızla paylaşın ve yemek yaparken aklınızda bulundurun.

Pirincin sahte olup olmadığını öğrenmenin diğer yollarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz