Telefonunuzu şarj etme şekliniz sadece elektrik faturalarınız ve güvenliğiniz için değil, aynı zamanda telefon bataryanızın ömrü için de önemlidir. Bugün kullanılan telefon bataryaları, belirli sayıda şarj döngüsüne dayanır ve bu yazıdaki 10 yanlış davranışı yapıyorsanız artık yapmamaya özen gösterin.
1. Şarj cihazını daima prizde bırakmayın
Şarj cihazı, telefon bağlı olmasa bile prizdeyken sürekli güç çeker. Bu elektrik faturalarınız için iyi değildir. Ayrıca, transformatör yavaşça birikebilen ve yakındaki bir şeyin alev almasına neden olabilecek ısıyı serbest bırakır veya odadaki hava yeterince nemliyse, transformatöre kısa devre yaparak yangına neden olabilir.
Kullanmıyorsanız, şarj cihazını daima prizden çıkarın.
2. %100 Olana Kadar Şarj Etmeyin
Telefonunuzu sürekli %100 olana kadar şarj etmeniz telefonunuzun bataryasının ömrünü kısaltır. Dolum noktasına ulaşmasına rağmen prizden çıkarmadığınızda batarya zorlanmaya devam edecektir.
Pili ayda bir kez %100 olana kadar şarj etmek ve diğer zamanlarda %20 ile %80 arasında tutmak en doğru olandır.
3. Tekrar şarj etmeden önce pilin tamamen bitmesine izin vermeyin.
Bataryanın % 0’a düşmesine izin vermek iyi değil. Bu nedenle en yeni lityum bazlı piller şarj döngülerinde çalışır. Bu yüzden pilin tamamen bitmesine izin verirseniz, cihazınızın ömrünü adım adım yok edersiniz.
4. Telefonunuzu gece şarj etmek için prizde bırakmayın
Telefonunuzu gece boyunca şarj etmek için bırakırsanız, elektrik harcar ve telefonunuzu gereğinden fazla şarj edersiniz. Bu da pilin şarj döngülerini bozar.
Telefonunuzu gece şarj etmenin bir olumsuz yanı da ne kadar ısındığını takip edemezsiniz ve cihazın patlama riskine göz yummuş olursunuz.
5. Telefon şarj olurken kullanmayın
Telefonunuzu sevmiyorsanız ona yapacağınız en büyük eziyet herhalde şarjdayken kullanmak olacaktır. İnanılmaz derecede ısınır, pil performanslı bir şekilde dolmadan aynı anda boşaltım yaptığından bataryanın ömrü çok kısa sürede biter.
Şarjdayken oyun oynamaktan, telefonla görüşmekten uzak durun. Şarjdan çıkarıp görüşmenizi yaptıktan sonra tekrar koyabilirsiniz.
6. Şarjdayken Telefon Kılıfını Çıkartın
Pillerin ana düşmanlarından biri ısıdır ve telefonunuzun kılıfı takılıyken şarj ederseniz, üretilen ısıyı hapsedersiniz. Bu da pilin ve telefonun diğer dahili bileşenlerinin ısınmasına neden olur.
Telefonunuzu şarj etmeden önce, pilin “nefes almasını” sağlamak için kılıfını çıkarın.
8. Orijinal şarj cihazı kullanın
Her telefonun, başka bir marka veya başka bir model için tasarlanan başka bir şarj cihazı vardır. Doğru şarj cihazını kullanmazsanız, bataryaya iletilen enerjinin gücü çok fazla veya çok az olabilir. Bu aşırı ısınmaya veya çok yavaş bir yüke neden olabilir.
Telefonunuz için en iyi şarj telefonu aldığınızda kutunun içinde çıkan şarjdır. Eğer o şarj bozulduysa veya kaybettiyseniz, aynı telefon modelinize uygun şarj cihazının orjinalini aldığınıza emin olun.
Bu yazımızda telefonlarınızın daha uzun şarj ömrüne sahip olması için dikkat etmeniz gereken 6 püf noktasını sıraladık. İçeriğimizi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı veya yorum yapmayı ihmal etmeyin!
Başka bir faydalı içerikte görüşmek üzere.
İlk yorum yapan siz olun