Sabah 10’dan Önce Asla Yememeniz Gereken Yiyecekler

Kaliteli ve doyurucu bir kahvaltı ruh halinizi iyileştirebilir ve kilo alımınızı önleyebilir. İşin püf noktası kahvaltıda ne yiyip ne yememeyi bilmek.

Bunu göz önünde bulundurarak, hem sağlıklı hem de zinde kalmak için sabah 10’dan önce yemekten kaçınmanız gereken yiyecekleri sıraladık.

1. Tereyağlı tost

Aslında işin püf noktası, sabahları yemek için doğru yağ türünü bulmaktır. Tereyağı, vitaminleri işlemenize yardımcı olan yağ içerir, ancak aynı zamanda kalbe zarar verebilecek ve kilo almanıza neden olabilecek çok fazla doymuş yağ içerir.

Bunun yerine: Tostunuzun üzerine fıstık ezmesi sürün. Bir çalışma, fıstık ve saf fıstık ezmesinin, açlığı düzenleyen ve onu harika bir kahvaltı yapan bir hormon olan peptid YY’nin üretimini artırdığı için gün içinde daha az aç hissetmenize yardımcı olabileceğini buldu.

2. Kahvaltılık Gevrekler

Kahvaltı gevreği ustalık isteyen bir klasiktir. Çok pratik olmasına rağmen, en popüler kahvaltılık gevrekler, daha sonra karın yağına dönüşebilen büyük miktarda şeker içerir.

Bunun yerine: Sağlıklı miktarda lif içeren ve neredeyse hiç şeker içermeyen, şekersiz, ev yapımı yulaf ezmesi yiyin. Sabahları şeker alımınızı azaltmak, o gün ortası yorgunluk hissinden kaçınmanıza yardımcı olabilir.

3. Yarım Yağlı Yoğurt

Yarım yağlı yoğurt, kahvaltıda yaygın olarak tüketilen bir alternatif haline geldi. Yarım yağlı yoğurt kilo alımına sebep vermektedir. Çalışmalar ayrıca tam yağlı yoğurdun aslında kilo vermeye yardımcı olduğunu da göstermiştir. Tam yağlı yoğurt gün boyunca daha az aç hissetmenize yardımcı olabilir.

Bunun yerine: Şekersiz tam yağlı bir yoğurt seçin.

4. Hazır Meyve Suları

Bir araştırmaya göre çoğu meyve suyu, çok miktarda şeker içerir ve bu da onları genel olarak kahvaltı tüketimi için en kötü seçeneklerden biri yapar. Ayrıca neredeyse hiç lif içermezler. Çiğnemek zorunda olmamak daha az tok hissetmenize neden olabilir.

Bunun yerine: Normal meyve yiyin. Sabahları sindirim sisteminizi etkinleştirmenin ve sonraki öğünlerde vücudu daha yüksek kalori alımına hazırlamanın harika bir yoludur.

6. FODMAP’ler

Elma, sarımsak, armut, fasulye ve şeftalilerin tümü fermente olabilen oligosakkaritler, disakkaritler, monosakkaritler ve polioller veya FODMAP’ler içerir. Bunlar insanların duyarlı oldukları karbonhidratlardır çünkü sindirimi diğerlerinden daha zordur, bu da midede ve bağırsaklarda fermantasyona, dolayısıyla şişkinlik hissine yol açar. Bunlardan kaçınılmamalıdır, ancak ideal olarak sindirim sisteminiz daha aktif hale geldikten sonra günün ilerleyen saatlerinde yenmelidir.

Normalde kahvaltıda ne yersiniz? Formda kalmanıza yardımcı olduğunu mu düşünüyorsunuz yoksa alışkanlıklarınızı değiştirmek mi istiyorsunuz? Yorumlarda lütfen bize bildirin.