Yağsız Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

Patlamış mısırı sevmeyen yoktur heralde, sadece yağla hazırlanabildiğini düşünenleri ters köşe yapacak patlamış mısır tarifi vereceğiz. Ama önce biraz patlamış mısırdan bahsedelim. Bu atıştırmalık yiyecek bir zamanlar saç süsü olarak kullanılırdı.

Patlamış mısır nasıl keşfedildi

Mısır, Meksika, Guatemala, Kolombiya, Ekvador, Peru, Bolivya, Şili ve Arjantin’deki eski medeniyetler tarafından yetiştirildi. Başlangıçta hem İnkalar hem de Aztekler, ateşe bir mısır başağı koyarak patlamış mısır hazırladılar. Tahılları doğrudan kömürlerin üzerinde veya toprak fırında pişirirlerdi. Araştırmalar, patlamış mısırın geçmişinin, mısır tanrısı Centeotl’a tapıldığı Aztek imparatorluğunun kuruluşunun zamanlarına kadar gidebildiğini gösteriyor.

Patlamış Mısır Kötü mü Yoksa sağlıklı mı?

Zamanla, insanların patlamış mısır hazırlama şekli değişti. Bilimsel araştırmalar, bu atıştırmalıkların ana bileşenlerinin ne olduğunu keşfetti, bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzman beslenme uzmanı Mayra Alecrim ile röportaj yaptık. Uzmana göre, patlamış mısırın vücudun işleyişini iyileştiren birkaç besin maddesi vardır.

  • Patlamış mısırın içeriğindeki B kompleks vitaminleri bağışıklığı güçlendirmeye, karaciğer fonksiyonunu iyileştirmeye ve sıvı tutulmasını azaltmaya yardımcı olur.
  • Manganez, enzim oluşumuna katkıda bulunur ve hafızayı geliştirmeye yardımcı olur.
  • Magnezyum, serotonin oluşumunu destekler (depresyonu önlemekten sorumludur) ve glisemik indeksi kontrol etmeye yardımcı olur.
  • Lif, sindirim sistemini iyileştirir.
  • Ayrıca, doğru şekilde pişirilirse düşük kalorili bir atıştırmalıktır.

En İyi Şekilde Nasıl Hazırlanır?

Uzmanımız patlamış mısırın yağsız ve biraz tuzla hazırlanmasını tavsiye ediyor ve “Patlamış mısırın ana besinlerini kaybetmesine neden olan şey hazırlama yöntemidir” diyor.

İşte önerdiği tarif:

  1. Bir cam tencereye 4-5 yemek kaşığı patlamış mısır koyun.
  2. 4 veya 5 yemek kaşığı su ekleyin.
  3. Bir çorba kaşığı tuz ekleyin.
  4. Plastik bir streç ile örtün ve kürdan ile delin.
  5. Mikrodalgada 4 dakika bekletin (cihazın gücüne bağlı olarak).

Daha fazla lezzet katmak için suya kekik, biberiye gibi otlar eklemeniz önerilir. “Çok fazla yağ veya tuzla yapılan patlamış mısır kilo alımına katkıda bulunabilir ve yüksek kolesterolü olan kişiler için önerilmez. Çok fazla tereyağı ve sodyum içeren patlamış mısıra dikkat edin ”diye uyarıyor. Ne su ne de yağ kullanan, sadece sıcak hava kullanan elektrikli patlamış mısır makineleri kesinlikle tavsiye ediliyor.

Dilerseniz Yapılışını izleyebilirsiniz