Ütüyle Yapılabilecek 7 Muhteşem Fikir

Evimizde elbiselerimizi ütülemek için kullandığımız ütü aslında düşündüğümüzden çok daha kullanışlı bir alettir. Kıyafetlerimizin güzel göstermesinin yanı sıra, ahşap mobilyalarınızdaki lekeleri, yanık izlerini kaldırabilir. Ve buna benzer bir çok kullanım alanı var. Hadi gelin bunlara beraber bakalım. Ütüden hayatta beklemeyeceğiniz şeyler.

1. Mum Lekesinden Kurtulma

Giysilerinizde, halınızda ya da herhangi bir kumaşta mum lekesi varsa ütüyle temizleyebilirsiniz. Mum lekesi bulunan bölümü 2 havlu arasına alın ve ütünün düşük ayarıyla bastırın. Bu sayede mum havluya yapışacak ve lekelerden kurtulmuş olacaksınız.

2. Giysilerinizden sakızı çıkarabilirsiniz.

Hiç ummadığınız anda oturduğunuz yerde sakız bulunabilir ve bu pantolonunuza yapışabilir. Kolay kolay da çıkmaz. Ütü sayesinde bu sorundan da kurtulabiliyorsunuz. Bir kartonu sakızın bulunduğu bölgeye koyun ve üzerine düşük ısıda ayarladığınız ütüyü bastırın. Sakız kolaylıkla çıkacaktır.

4. Yemek ısıtabilir, pişirebilirsiniz.

Normalde ocakta ısıtabileceğiniz yemeğinizi ütü kullanarak da ısıtabilir hatta pişirebilirsiniz. Doğalgazınız kesikse veya evinizde o an için tüp bulunmuyorsa, ütü Size hızlı bir çözüm sağlayacaktır. Yalnız folyo kullanmaya ve yağların ütüye geçmemesine dikkat edin.

5. Ahşaptaki bardak, fincan izlerini kaldırabilirsiniz.

Tahta bir masanın üzerine sıcak çay bardağı veya fincan koyarsanız, ısı lekeleri oluşabilir. Bunları çıkarmak için önce lekelerin üzerine bir havlu koyun. Ardından alanı buharla ütüleyin.

6. Halıdaki mobilya girintilerini kaldırabilirsiniz.

Mobilyanızın yerini değiştirmeye kalktığınızda, halıda bir iz bıraktığını fark edebilirsiniz. Bu izi yok etmek için, nemli bir havlu alıp girinti üzerine koyun. Ardından havluyu bir buharlı ütü ile ısıtın. Zaman zaman havluyu kaldırıp halıyı kabartın. İstediğiniz sonucu alana dek bir kaç kez tekrarlayın.

7. Çiçekleri kurutabilirsiniz.

Çiçeklerin kuruması genellikle bir kaç hafta sürer. Ancak Ütüyle sadece birkaç dakika sürer. Çiçeği 2 parça kağıt arasına koyun ve ağır bir şeyle düzleştirin daha sonra Ütü düşük ayardayken, 15 saniye boyunca kağıdın üzerine bastırın. Ardından kağıdı 15 saniye soğumaya bırakın ve çiçek kuruyana kadar işlemi tekrarlayın.

Ütüyle yapabileceklerinizin tabi ki sınırı yok hayal gücünüze göre siz de yapabildiklerinizi bize anlatabilirsiniz.