Ev Temizliğinde Yaptığımız Hatalar

Hemen hemen herkes, çamaşır makinesinde kıyafet bırakmanın iyi bir fikir olmadığını ve kirli bulaşıkları hemen yıkamanın daha iyi olduğunu biliyordur. Ancak, bazen en deneyimli temizlikçiler bile evlerini temizlerken bir çok hata yapabiliyor.

Ev temizliğinde çoğumuzun yaptığı hataları derledik. Gelin beraber bu hataları inceleyelim.

Ahşap yerine plastik kesme tahtası kullanmak

Plastik kesme tahtalarının ahşap olanlardan daha hijyenik olduğu konusunda bir şehir efsanesi var. Ahşap gözenekli olduğundan bakterileri gerçekten iyi emebiliyor fakat, aynı zamanda bakteriler için yıkıcı ve agresif bir ortamdır.Plastikler ise Sentetik malzemeden üretilir ve bakteriler için sentetik malzeme mükemmel bir üreme alanıdır. Çok detaylı dezenfeksiyon bile bakterileri tamamen ortadan kaldıramaz.

Kesme tahtasını bulaşık deterjanı ile yıkamak

Bulaşık deterjanı, gıda kalıntılarını kesme tahtalarından etkili bir şekilde temizler. Ancak bu tahtalardaki çizikler ve kesikler, gözle görülemeyen mikroskobik gıda döküntülerini de içeriyor ve sabunlu çözeltiyi emdikten sonra, bu tahtada kesilecek diğer yiyeceklere aktarılıyor. Kesme tahtalarını hidrojen peroksit (oksijenli su) yardımıyla dezenfekte etmek daha iyidir.

Uyandıktan hemen sonra yatağı toplamak

Sabahları yatak toplamanın gerçek bir işkence olduğunu düşünenleri heyecanlandıracak bir haberimiz var. Mesele şu ki, Yatakların üzerinde toz akarları bulunur. Toz akarları , insan derisinin ölü hücreleri ile beslenen mikroskobik organizmalardır. Sıcaklık ve nem onlar için ideal bir ortamdır. Kalktıktan hemen sonra yatağı toplarsanız, onlar için mükemmel bir atmosfer yaratmış olursunuz. Daha sonra, bu bronşiyal astım, alerjik rinit ve konjonktivit gibi ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden yatağın kurumasına izin vermek için bir süre açık tutmak daha olacaktır.

Perdeleri sürekli açık tutmak

Eviniz çok güneş alıyorsa bu noktaya özellikle dikkat edin. Mobilya ve parke döşemelerinizin mümkün olduğunca uzun süre güzel, yıpranmamış kalmasını istiyorsanız, günün sıcak saatlerinde perdelerinizi veya panjurlarınızı kapattığınızdan emin olun. UV ışınlarının bolluğu nedeniyle, mobilya ve ahşap zeminler hızla kararır ve renksizleşir .

Banyodaki Havlular

Banyoda kancalara asılı havlular mantar ve bakteri için gerçek bir üreme alanıdır. Nem, ısı ve oksijen onlar için ideal üreme ortamı oluşturur. Bu yüzden cildinize zarar vermemek için havlularınızı 2 günde bir değiştirmeniz gerekir. Ve onları düzgün bir şekilde kurutmayı unutmayın – en iyi seçenek onları kağıt havlularla değiştirmektir.

Temizlikten hemen sonra tuvalet fırçasını kutusuna koymak

Tuvalet fırçasını kullandıktan hemen sonra kutusuna koyarsanız, tuvaletteki mikroplar kutuya girecek ve aktif olarak üremeye başlayacaktır. Bundan kaçınmak için, fırçayı bir süre klozetin yukarıdaki gibi kenarına koyarak asılması tavsiye edilir, böylece ekstra nem dışarı çıkar.

Temizleme deterjanlarını doğrudan yüzeye püskürtme

Temizlik maddelerinin doğrudan mobilya ve cam yüzeyine püskürtülmesi, gözle görülmeyen ince bir solüsyon filmi oluşturur. Toz ve kirin içine daha da yapışmasına neden olabilir. Doğru yolu ise önce beze veya süngere püskürtüp daha sonra temizliğe devam etmektir.

Hızlı ve etkili temizlik için sizin gizli ipuçlarınız var mı?